Mikael Uhac

Dr. Mikael Uhac

Det är mig du träffar när du kommer till Knivdoktorn. Född  tidigt 1950

Jag har en bakgrund som multihantverkare bla. är jag utbildad konditor med gesällbrev vidare tjänstgjorde jag som kock under min 12 månaders värnplikt i den Kungliga Svenska flottan. Efter det jobbade jag som byggjobbare många år. Är utbildad fräsare och svarvare. Är också utbildad på Auto Desk 3D-cad. Jag har vidare Gesällbrev som Guldsmed från Göteborgs hantverks och industriförening 1982. Har också arbetat många år med läder som är ett underbart material att bearbeta.

Ja – jag har provat på en hel del arbeten. Ett tag var jag inne på att göra akademisk karriär som jag av olika anledningar aldrig avslutade – men jag har fortfarande ett stort intresse av humaniora och andra sociovetenskapliga discipliner.

Knivar har varit min stora passion sedan jag vid 7 års ålder fick min första slidkniv. Kockknivar kom förvånade nog in i mitt liv ganska så sent när jag bildade familj i slutet av 70: talet. Barnen och familjen ska ha riktig och vällagad mat. Då väcktes mitt intresse och nyfikenhet på vad en välgjord kockkniv står för och på den vägen är det fortfarande.